کاتالوگ

لوله صنعتی

لوله‌های صنعتی به لوله‌هایی گفته می‌شود که در جنس‌های مختلف چدنی، مسی، فولادی و… ساخته می‌شوند. این لوله‌ها به دلیل مشخصات و ویژگی‌های خاصی که دارند دارای کاربرد صنعتی هستند و به همین دلیل در بازار با نام لوله‌های صنعتی شناخته می‌شوند. لوله‌های صنعتی انواع مختلفی دارند. ما در این مقاله به انواع لوله‌های صنعتی، کاربرد و ویژگی‌های آن‌ها خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

فهرست مطالب

معرفی لوله صنعتی

لوله صنعتی شامل انواع مختلفی از لوله‌ها می‌شود که در صنایع مختلفی چون ساختمان سازی، صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و… کاربرد دارند. نوع این لوله‌ها کاربرد آن‌ها را مشخص می‌کند. از لوله‌های صنعتی در صنایعی چون ماشین سازی، سیستم‌های انتقال حرارت، انتقال آب و فاضلاب و… نیز استفاده می‌شود.

در حالت کلی لوله‌های صنعتی را به سه دسته تقسیم می‌کنند که عبارتند از:

لوله‌های درزدار

این لوله‌ها خود زیرشاخه‌های مختلفی دارند:

– لوله درز مستقیم: لوله درز مستقیم از ورق‌های فولادی نورد شده به صورت طولی و جوشکاری لبه‌ها تولید می‌شود. مهمترین کاربرد این لوله‌ها در انتقال آب و فاضلاب، سیستم‌های تهویه، اسکلت‌های فلزی و… است.

– لوله درز مارپیچی: این لوه‌ها از ورق‌های فولادی نورد شده به شکل مارپیچ و جوشکاری لبه‌ها به یکدیگر تولید می‌شوند. مهمترین کاربرد آن نیز شامل استفاده در انتقال سیالات با فشار بالا، خطوط نفت و گاز و… است.

– لوله جداره چاه: برای ساخت این لوله‌ها از فولاد با ضخامت بالا استفاده می‌شود و عموما در حفاری چاه‌های آب، نفت و گاز کاربرد دارند.

– لوله داربستی: در ساخت لوله داربستی از فولاد سیاه استفاده می‌شود و مهمترین کاربرد ان در ساخت داربست‌های ساختمانی و صنعتی است.

لوله بدون درز

لوله‌های بدون درز نیز زیرشاخه‌های مختلفی دارند که شامل موارد زیر می‌شود:

– لوله مانیسمان: این نوع لوله‌ها بدون درز جوشکاری از شمش فولادی و به روش نورد تولید می‌شوند. کاربرد مهم این لوله‌ها در خطوط نفت و گاز، پتروشیمی و صنایع شیمیایی است.

– لوله مبلی: این نوع لوله ا زجنس فولاد و با سطح صاف و صیقلی ساخته می‌شود و عموما در ساخت مبلمان فلزی از آن استفاده می‌شود.

– لوله گوشتدار: مهمترین ویژگی این مدل لوله‌ها ضخامت بالای آن‌ها است. از این مدل لوله‌ها در خطوط لوله با فشار بالا و انتقال مواد شیمیایی خورنده و… استفاده می‌شود.

انواع لوله صنعتی از نظر جنس بدنه

از نظر جنس بدنه و متریال ساخت نیز می‌توان لوله‌های صنعتی را به انواع مختلفی تقسیم کرد که عبارتند از:

– لوله آلومینیومی: جنس این لوله‌ها از آلومینیوم است و برای انتقال سیالات با خاصیت خورندگی بالا و همچنین در سیستم‌های تهویه و امثال آن کاربرد دارند.

– لوله فولاد ضد زنگ: جنس بدنه این لوله‌ها از فولاد ضد زنگ است و مهمترین ویژگی انها استحکام و مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی است. این مدل لوله‌ها معمولا در صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و… کاربرد دارند.

– لوله گالوانیزه: جنس این لوله‌ها فولاد با روکش گالوانیزه است که در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم هستند. از آن‌ها در خطوط لوله آب، فاضلاب، سیستم‌های انتقال برق و… استفاده می‌شود.

– لوله پلی اتیلن: این نوع لوله از جنس پلی اتیلن تهیه می‌شود و در انتقال آب و فاضلاب، سیستم‌های آبیاری، زهکشی و… کاربرد دارند.

– لوله مسی: این لوله‌ها از مس ساخته می‌شوند و عمده کاربرد آن‌ها در انتقال آب آشامیدنی، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و … است.

– لوله چدنی: از چدن ساخته می‌شود و عموما در سیستم‌های فاضلاب، زهکشی و… کاربرد دارند.

– لوله برنجی: جنس بدنه این لوله از برنج است و در سیستم‌های لوله کشی آب آشامیدنی، انتقال بخار و… به کار برده می‌شود.

– لوله سربی: جنس این لوله‌ها از سرب است و عموما برای انتقال اسیدها و مواد شیمیایی به کار برده می‌شوند.

– لوله آزبست سیمانی: از سیمان و الیاف آزبست ساخته می‌شود و مهمترین کاربرد آن در سیستم‌های فاضلاب و زهکشی است.

خرید و فروش لوله های صنعتی

لوله‌های صنعتی بسیار پرکاربرد هستند و به همین دلیل خرید و فروش لوله‌های صنعتی باید با توجه به نکات مهمی انجام گیرد تا با توجه به نیاز و کاربرد بهترین انتخاب را داشته باشید. نکاتی که در خرید و فروش لوله‌های صنعتی باید به آن‌ها دقت کنید عبارتند از:

– نوع سیال عبوری

– فشار و دمای سیال

– مقاومت لوله در برابر خوردگی

– ضخامت لوله

– طول و قطر لوله

– قیمت لوله

لوله فلکسی و مشخصات

نوع دیگری از لوله‌های صنعتی لوله‌های فلکسی است. این لوله‌ها بسیار مقاوم و قدرتمند هستند و برای محافظت از انواع کابل‌ها و سیم‌ها مانند کابل برق، کابل مخابرات، کابل دوربین‌های مداربسته و هر نوع هادی دیگر استفاده می‌شود. این لوله‌ها معمولا در محیط‌های بیرون ساختمان و محیط‌های باز استفاده می‌شوند.

لوله‌های فلکسی دارای مقاومت کششی و چرخشی بسیار خوبی هستند ضمن این که انعطاف‌پذیری بالایی دارند و در برابر عواملی چون فشار، ضربه و ساییدگی مقاومت خوبی دارند. این محصولات طول عمر و ماندگاری خوبی دارند و امکان تخلیه الکتریسیته ساکن به اتصال به زمین را دارند.

لوله فولادی و مشخصات

لوله‌های فولادی در دو نوع درزدار و بدون درز تولید می‌شوند. جنس بدنه این لوله‌ها از فولاد ضد زنگ ساخته می‌شود و برای انتقال گازها، مواد نفتی و شیمیایی با فشار و دمای بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهمترین ویژگی لوله‌های فولادی صنعتی شامل مقاومت بالا در برابر فشار و حرارت، کاربرد گسترده در خطوط انتقال نقت و گاز می‌شود.

خم کن لوله فولادی و مشخصات

دستگاه خم کن لوله فولادی ابزاری است که برای خم کردن این مدل لوله‌های صنعتی به کار برده می‌شوند. این دستگاه‌ها برای خم کردن لوله‌های فولادی با ضخامت‌های مختلف استفاده می‌شود.

سفارش سینی کابل​

برای سفارش سینی کابل می توانید به صورت مستقیم از طریق شماره تماس 09124246242 سفارش خورد را ثبت کنید

قیمت انواع لوله صنعتی

لوله‌های صنعتی از نظر قیمت با هم تفاوت‌های بسیاری دارند. فاکتورهای متعددی در تعیین قیمت لوله‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد که عبارتند از:

– شرکت سازنده و برند تولید کننده

– تاریخ تولید

– کیفیت ساخت

– خدمات پس از فروش و پشتیبانی

– نوع مصارف صنعتی و کاربرد لوله‌ها

– ویژگی‌های خاص برای استفاده در شرایط محیطی (سمی، خورنده، فشار و دمای بالا)

– متریال ساخت و جنس بدنه

– سایز لوله‌ها

– ضخامت لوله

– طول شاخه

– وزن نهایی

در حال حاضر برندهای بسیاری به تولید انواع لوله‌های صنعتی مشغول هستند و این لوله‌ها در اندازه، ابعاد، سایز بدنه، ضخامت و… متناسب با نیاز و کاربردی که در صنعت دارند تولید می‌شوند. انتخاب لوله‌ها عموما بر اساس نیاز و کاربردی که دارند صورت می‌گیرد. مهمترین نکته در تولید انواع لوله‌های صنعتی توجه به متریال ساخت و ویژگی‌های منحصر به فرد انواع لوله‌های صنعتی است که باید با توجه به نیاز بازار انجام گیرد.

لوله‌های صنعتی روش تولید مشخصی دارند که شامل مراحل زیر می‌شود:

– ابتدا ورق‌ها برش کاری می‌شوند و برای ساخت لوله طبق ابعاد و اندازه‌های مورد نیاز آماده می‌شود.

– در مرحله بعد، ورق به لوله تبدیل می‌شود.

– در این مرحله درز لوله به وجود آمده، جوشکاری می‌شود. این جوشکاری به دو صورت مقاومتی و القایی صورت می‌گیرد.

– در پایان کار از سطح جوش، براده برداری می‌شود و لوله‌های فولادی به شاخه‌های مساوی تقسیم می‌شوند و در نهایت باید کیفیت محصول تولید شده بررسی و تست شود.

ویژگی و مشخصات لوله صنعتی

لوله‌های صنعتی از مشخصات و ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند. این ویژگی‌ها تا حدودی به جنس بدنه و کاربرد لوله‌ها بستگی دارد اما در حالت کلی می‌توان این ویژگی‌ها را برای همه لوله‌های صنعتی در نظر داشت:

– تنوع بالا

– جوش‌پذیری عالی

– جنس متناسب با نیاز و کاربرد

– قیمت مناسب

– ضخامت بالا

لوله‌های صنعتی همان طور که از نامشان پیدا است در صنایع مختلف کاربرد دارند. جنس لوله‌های صنعتی متفاوت است و با توجه به کاربرد و شرایط محیطی که در آن به کار برده می‌شود، انتخاب می‌شوند. از لوله‌های صنعتی معمولا برای انتقال انواع سیالات، ساخت پل‌های فلزی و خرپاها، صنایع پتروشیمی و… استفاده می‌شود. از دیگر ویژگی‌های انواع لوله صنعتی می‌توان به ضخامت بیشتر آن‌ها، بدون درز بودن، قیمت مناسب و ضخامت زیاد لوله صنعتی اشاره کرد.